Previous Next

За минулу добу рятувальники ліквідували 37 пожеж на відкритих територіях та 1 лісову пожежу

Надрукувати

Протягом 28 березня вогнеборці з підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 37 пожеж на відкритій території та 1 лісову пожежу.

Горіння зафіксовані у містах Полтава, Горішні Плавні, Лохвиця, смт. Шишаки,  Лубенському, Оржицькому, Котелевському, Полтавському, Миргородському, Кременчуцькому, Решетилівському, Козельщинському, Глобинському, Гадяцькому, Лохвицькому, Великобагачанському, Кобеляцькому, Чутівському районах. Внаслідок займань було знищено понад 93 га сухої рослинності й очерету.

Також,  минулої доби у с. с. Мусіївка Хорольського району вогнеборці ліквідували пожежу у лісовому масиві Посульського лісництва ДП «Лубенське ДЛГ». Вогнем знищено 10 га сухої трави та очерету, 1,8 га лісової підстилки. Врятовано даний лісовий масив площею 110 га. Пожежа ліквідована п’ятьма відділеннями ДСНС (20 ДПРЧ м. Хорол, 18 ДПРЧ, ДПРП 18 ДПРЧ м. Лубни, 21 ДПРЧ м. Гребінка, 10 ДПРП смт. Оржиця), ДПК СТОВ «Мусіївське», 14 працівниками  лісництва. 

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем! Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум'я швидко розповсюджується на значні території.

Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню - негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером «101».