Через випадок на коронавірус у Кременчуці, у Першій міській лікарні вводять обмежувальні заходи

Надрукувати

На Полтавщині в суботу зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус. Про це на брифінгу 28 березня повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Ми робили все для того, щоб COVID-19 з’явився на Полтавщині якомога пізніше. Але все-таки пандемія захопила світ і Україну, – сказав Олег Синєгубов. – Перший випадок у області, підтвержений столичною референс-лабораторією, – у 68-річної жінки з Кременчука. Вона три дні (із 25 березня) перебуває в окремому інфекційному боксі «Лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька». Стан пацієнтки задовільний, температура в нормі. Необхідність кисневої терапії відсутня».

Відомо, що дочка хворої кременчужанки повернулася з Польщі 10 березня. Нині встановлюють, чи дотримувалася вона режиму самоізоляції.

Очільник області додав, що нині встановлюється додаткове коло осіб, із якими контактувала хвора. Найважливіший осередок – «Кременчуцька перша міська лікарня ім. Богаєвського», куди 68-річну пацієнтку 19 березня доставила швидка допомога. Необхідні міри ізоляції там не застосовувалися, бо у жінки не було підозр на COVID-19. Нині передбачено закрити прийом до пульмонологічного відділення лікарні, обмежити прийом до інших відділень, залишити тільки надання невідкладної допомоги з дотриманням заходів інфекційного контролю.

Станом на 27 березня на Полтавщині було 10 підозр на COVID-19. Отримали результати з Києва по 8 особам: 1 позитивний (Кременчук), 7 – негативні. По 2 випадкам результатів ще нема. 1835 полтавців перебувають на самоізоляції після поверненням із-за кордону.