• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У всіх районах Полтавщини призначають керівників із ліквідації наслідків медико-біологічної НС

У Полтавській облдержадміністрації в режимі онлайн-звязку провели навчально-методичний збір щодо переведення територіальної єдиної підсистеми цивільного захисту населення Полтавської області в стан надзвичайної ситуації. Медики, працівники ДСНС і поліції, міські голови, керівники районів і ОТГ вчитися координувати дії в режимі надзвичайної ситуації. Засідання провів перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, якого призначили керівником із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням респіраторної хвороби COVID-19.

«Поки на Полтавщині немає хворих на коронавірус, ми запобігаємо виникненню надзвичайної ситуації. Але керівників із ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру мають назначити в кожному районі області, – повідомив тво директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської ОДА Віктор Стеблянко. – Роботу карантинних постів можна організовувати до появи хворих: міряти автомобілістам температуру, проводити роз’яснювальну роботу. У разі першого зафіксованого випадку на коронавірус, рух до населеного пункту буде перекрито. Тобто, якщо людина приїхала до когось в гості до епідемії, її вже не випустять. Полтавці мають це розуміти вже зараз і обмежити рух».

До понеділка всі райони Полтавської області мають скласти плани реагування на розповсюдження COVID-19. Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак також ознайомив присутніх із алгоритмом дій при виявленні хвороби, розповів про можливі три хвилі епідемії.

«Вивчаючи досвід інших країн та навіть областей України, де вже є випадки захворювання, алгоритм дій постійно коригується, –  розповів Віктор Лисак. – Це небезпечна хвороба і надавати допомогу населенню потрібно на всіх етапах. Задача первинної ланки – сімейних лікарів – активно працювати з самоізольованими полтавцями, консультувати, контролювати стан, спілкуватися навіть в онлайн-режимі. Варто розтлумачити, як ізолюватися в квартирі, де проживає багато людей, як дезінфікувати речі. В області також будуть створені мобільні групи, які будуть виїздити до ймовірного хворого, брати змиви для лабораторного дослідження».

Крім 17 госпітальних баз для прийому хворих, у Полтавській області створюють базу перепрофільованих госпіталів із розгортанням додаткових ліжко-місць на випадок другої хвилі розповсюдження коронавірусу.

Також Віктор Лисак закликав медиків продовжувати надавати ургентну допомогу хворим, діяти чітко за правилами і правильно розподіляти ресурси.  

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk