Previous Next

Гоголівці на карантині працюють онлайн

Надрукувати

Скасовані вистави, обмежене спілкування, репетиції онлайн. Так працює Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр імені М. В. Гоголя в умовах карантину.

Як розповів директор театру Олексій Андрієнко,  тепер більше часу приділяють новій постановці та онлайн-репетиціям вистави «Украдене щастя» за твором Івана Франка.

«Показ вистави «Украдене щастя» був запланований на осінь. А нині мали готувати «Ромео і Джульєтту». Але переговорили з головним режисером театру  Владиславом Шевченком і вирішили поміняти їх місцями. Актори розучують музичну частину. Також намагаються онлай робити балетні постановки», – сказав Олексій Андрієнко.

В театрі працюють швейна та столярна майстерні. Люди в засобах індивідуального захисту, збережена певна відстань між працівниками.

Прем’єра нової вистави «Юнона і Авось» була запланована на 27 березня.

За словами Олексія Андрієнка, вона вже повністю готова. Нині гримери розробляють театральний грим для цієї постановки. 

«Зокрема, працюють над гримом Кончіти. Наша основна діяльність -  це показ вистав. Дуже скучили за театром. Щодня на зв’язку всі актори. Обговорюємо якісь нові ідеї. Завтра наше професійне свято – Міжнародний день театру. Ми звикли бути разом цього дня. У фойє наші художники оформили тематичні стенди. Коли закінчиться карантин, всі актори їх побачать», – сказав Олексій Андрієнко.

Тим, як живе театр в умовах карантину, щодня цікавиться заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«Тримаю постійний зв'язок із директором. Цікавлюся життям не лише театру, а й акторів. З’ясовую потреби та чим ми можемо допомогти. Також стежу за всіма онлайн-репетиціями», – сказала Катерина Рижеченко.

Заступник голови зазначила, що в умовах карантину полтавці можуть переглянути вистави театру на  youtube-каналі.  

До звичної роботи театр повернеться після закінчення карантину. Порадує глядачів виставами «Ромео та Джульєтта» й новорічною виставою «Лускунчик».

Як проводять репитиції дивіться за посиланням. https://www.youtube.com/watch?v=j3V0OAWV-S0&feature=youtu.be