Previous Next

Олег Синєгубов ознайомився з готовністю Лубенської лікарні до прийому пацієнтів із підозрою на коронавірус

Надрукувати

Лубенську міську клінічну лікарню відвідав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, аби з’ясувати рівень готовності закладу до боротьби з коронавірусом.

Цю лікарню визначено одним із 17  медичних закладів лікування у разі виявлення захворювання на  COVID-19.

Заклад має інфекційне відділення, яке розділено на 2 частини. 27 госпітальних ліжок готові для прийому хворих пацієнтів на коронавірус. У провізорному відділені є 21 ліжко. Там лікуються пацієнти з ГРВІ. У разі загострення ситуації всі 48 ліжок прийматимуть хворих на коронавірус. У реанімації 8 місць обладнані для хворих із розладами дихання.

Очільник області оглянув відділення, палати та поспілкувався з медиками.

«Особисто перевірив приміщення, де в разі поширення хвороби перебуватимуть пацієнти. Перевірили стан наявності  засобів захисту для лікарів та медичних препаратів. Лікарня нині забезпечена всім необхідним. Є апарати штучної вентиляції легень та тести. Лубенська міська лікарня готова до першої хвилі пандемії», – сказав Олег Синєгубов.

Як розповів  директор КП «Лубенська міська лікарня» Сергій Наталенко, в закладі є 10 апаратів штучної вентиляції легень. Із них 4 - інвазивної вентиляції. Всі вони працюють, медичний персонал вміє з ними поводитися. Також лікарню підтримує місцевий бізнес. Лікарі забезпечені засобами індивідуального захисту.

«Найближчим часом отримаємо  ще 2 сучасні апарати ШВЛ.  Одна з фірм пошила маски. Також підприємці нам перерахували на лікарню кошти. Очікуємо ще на електрокардіограф та інше медобладнання. Також замовили 60 костюмів індивідуального захисту. Один із заводів виготовляє шафу для кисневої станції», – сказав Сергій Наталенко.

За словами головного лікаря,  в районі близько 20 хворих на пневмонію. Статистика не більша за минулорічну.

«Це звичне сезонне явище, великого сплеску захворюваності немає. Вночі до нас звернувся пацієнт, який приїхав з Іспанії, з симптомами застуди. Вирішується питання про підозру на коронавірус. Ми прийняли всі заходи безпеки. На нашу думку, це захворювання не пов’язане з коронавірусом. Аналізи направили в Київ. В районі 113 осіб перебувають на самоізоляції», – зазначив лікар.

Олег Синєгубов наголосив, що Полтавщина готова до будь-яких викликів. Нині область має 321 апарат ШВЛ. Планують придбати ще.

Лікарня обслуговує 7 районів, всього 230 тисяч людей.