Previous Next

Полтавська область отримає 104 мільйони гривень субвенції з державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я

Надрукувати

Про це заявив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов у четвер, 26 березня, під час огляду лубенської лікарні інтенсивного лікування.

«25 березня Уряд ухвалив рішення, що з 1 квітня 2020 року місцеві бюджети отримають субвенцію на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я. Це – важливий крок, який дозволить забезпечити безперервність надання необхідних медичних послуг українцям в умовах трансформації системи охорони здоров'я України. Зокрема полтавський обласний бюджет отримає 104 млн грн субвенції», – заявив Олег Синєгубов.

Усього з держбюджету для Полтавщини передбачили наступні видатки:

Решта коштів, а це 54 млн грн, будуть спрямовані на фінансування будинку дитини, закладів служби крові, МСЕКів, бюро судмедекспертизи, бази спецмедпостачання, проведення судово-психіатричної експертизи, патолого-анатомічних бюро та закладів надання психіатричної допомоги.

«Я хочу подякувати вам, медичному персоналу, за вашу героїчну роботу. За вашу витримку. Також звертаюся до всіх жителів Полтавщини: дякую всім, хто дослухається до наших порад і залишається вдома, як би психологічно важко це не було б. Дезінфікуйте руки, носіть маски в приміщеннях і людних місцях, при перших симптомах захворювання – телефонуйте сімейному лікарю», – резюмував очільник Полтавської ОДА.