Previous Next

Олег Синєгубов: «У режимі надзвичайної ситуації працюватимуть не всі СТО, а лише ті компанії, які здійснюють обслуговування чи ремонт спецтехніки»

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулася регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Олега Синєгубова. У зв’язку з тим, що уряд запровадив у країні режим надзвичайної ситуації, керівникам районів та ОТГ були надані деякі роз’яснення. Зокрема, щодо відкриття СТО та роботи постачальників автозапчастин.

«Хочу пояснити, що всі СТО відкривати не будемо. Працюватимуть в режимі карантину лише ті компанії, які здійснюють обслуговування чи ремонт спецтехніки: автомобілів швидкої допомоги чи поліції, – повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Національна поліція також подала перелік засобів захисту, які необхідні області на випадок блокування міст. Будемо закуповувати їх коштом резервного фонду, як і для медиків. Адже це перші люди, які будуть зустрічатися з хворобою в регіоні, їх треба захистити».
Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак надав оперативну інформацію щодо COVID-19 на території області.
«Нині 1300 осіб в області перебувають на самоізоляції. Учора було дві підозри на коронавірус, сьогодні додалася ще одна. Чоловік приїхав на Полтавщину з Іспанії, хворів і приймав ліки під час перетину кордону. Експрес-тест не показав наявності вірусу, тому в нього були додатково відібрані аналізи, й відправлені до Києва, – повідомив Віктор Лисак. – Також є гарна новина. Апарат, який визначатиме наявність COVID-19 шляхом полімеразної ланцюгової реакції, підприємці вже купили, і він буде в полтавській лабораторії до кінця дня».
Віктор Лисак закликав голів районів та ОТГ, комісій ТЕБ та НС Полтавщини коректніше надавати перелік місць, де можна розгорнути госпіталя на випадок погіршення епідеміологічної ситуації, та місць проживання медичних працівників.
Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко розповіла про роботу будинків-інтернатів і стаціонарних відділень територіальних центрів, де перебуває 1600 осіб похилого віку та інвалідів. Зокрема, в них обмежили переміщення обслуговуючого персоналу і запровадили вахтовий метод роботи.