Місцева влада пропонує державі втрутитися в регулювання цін на продукти та ліки

Надрукувати

Обласна влада спільно з міською розробили пропозиції щодо державного регулювання ціноутворення на найнеобхідніші продукти харчування та ліки. Держава має втрутитися в процес ціноутворення та жорстко контролювати націнку в торговельних мережах.

Невідомий об'єктНа цьому наголосили секретар міської ради Олександр Шамота та голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Деякі торгівельні мережі дозволяють собі втричі збільшувати націнку на ті продукти, які вирощують в Україні, але говорять, що їх експортують. Наприклад, картоплю, цибулю тощо. Чернігівську картоплю привозять із Чернівщини, а не з-за кордону. Наживання на полтавцях та українцях має стати кримінальним злочином. Вважаю, що Верховна Рада і держава повинні в це втрутитися й відрегулювати всі ціни», – сказав Олександр Шамота.

Відповідні пропозиції направили до Кабінету Міністрів України.

Крім того, на Полтавщині на період карантину через коронавірус не відкриватимуть продуктові ринки. Однак у деяких областях є така практика.

«Рішення про відкриття продуктових ринків в області не прийнято. У тому стані, в якому знаходилися продовольчі ринки, вони функціонувати не можуть. Будуть недотримані вимоги карантину», – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області додав, що нині в регіоні вживають всіх заходів, щоб убезпечити людей від поширення коронавірусної інфекції.

Вважає доцільною заборону діяльності ринків і Олександр Шамота.