«Ми працюємо над тим, щоб у Полтаві було обладнання для проведення ПЛР-тестів» – Олег Синєгубов

Надрукувати

Полтавщина отримала першу велику партію тестів для діагностики коронавірусної хвороби і їх уже розділили між 29 профілактично-лікувальними установами області. Це більше 5 тисяч експрес-тестів. Ще близько 2 тисячі тестів для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з виявлення коронавірусної інфекції направлено в обласний лабораторний центр.

Але в регіоні поки що проводитимуть лише експрес-тестування, адже в лабораторії нема сучасного апарату ПЛР, до якого б підійшли нові тест-системи.

«Тобто, якщо у людини запідозрять коронавірус, їй зроблять експрес-тест. А аналізи для підтвердження діагнозу будуть, як і раніше, надсилатися в Київ, – розповів на брифінгу голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Але ми працюємо над тим, щоб апарат ПЛР був у Полтаві. Підприємці уже знайшли його і замовили. Процедура закупівлі такого обладнання за державні гроші могла б затягнутися на три місяці».

Але Олег Синєгубов запевнив, що в майбутньому сучасний апарат ПЛР у Полтаві буде й не один.

Нагадаємо, що сьогодні полтавські журналісти побували в обласній інфекційній лікарні й мали змогу переконатися, що експрес-тести дійсно на Полтавщині та готові до використання.