За несвоєчасну сплату за житлово-комунальні послуги не будуть нараховувати пені та штрафи

Надрукувати

Українцям не будуть нараховувати пеню та штрафи за невчасну сплату за житлово-комунальні послуги.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» запроваджено норму, згідно якої на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється:

- нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;

- припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

Крім того, звертаємо увагу, що несплата за житлово-комунальні послуги не тягне за собою припинення житлових субсидій чи пільг. Тобто у разі наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг виплата субсидій та пільг припинятись не буде.

Враховуючи ситуацію що склалася в країні, просимо усіх громадян, в першу чергу похилого віку, на період дії карантину утриматись від відвідування банківських установ та поштових відділень для оплати житлово-комунальних послуг.

Оплату житлово-комунальних послуг можливо здійснити дистанційно через особисті кабінети комунальних служб на їх офіційних сайтах та інтернет-банкінг банківських установ, де у вас відкрито рахунок.

Всім одиноким громадянам, які перебувають на обслуговуванні в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг), оплата за комунальні послуги буде проведена соціальними робітниками.

 

 

Департамент соціального захисту

населення облдержадміністрації