Фахівці обласної психіатричної лікарні на час карантину надаватимуть безкоштовну психологічну допомогу телефоном

Надрукувати

Під час епідемії COVID-19 нам вкрай необхідна взаємопідтримка. Основним завданням світової психологічної спільноти наразі є допомога психологічно вразливим людям у переживанні надмірного стресу та утриманні цілісної картини ситуації – без провалу в паніку, але й без заперечення дійсності пандемічних та економічних загроз.

Адекватно піклуватися про власну безпеку можна лише в разі, якщо ситуація сприймається реалістично. Вкрай важливо не посилювати уже існуючі розбіжності та суперечки в суспільстві, не розповсюджувати матеріали зі знеціненням загроз та закликами до ігнорування офіційних рекомендацій ВООЗ, не підсилювати панічні настрої.

Як розповіла начальник Центру психічного здоров’я КП «Полтавська обласна клінічна психіатрична лікарня імені О.Ф.Мальцева Полтавської обласної ради» Наталія Супруненко, психологи і психіатр Центру на час карантину з 23 березня 2020 р. безкоштовно консультуватимуть телефоном жителів і працівників медичних закладів Полтавської області.

За номерами (0532) 65-39-27, або (095) 182-22-75 з 09.00 до 15.30 год. жителі Полтавщини можуть отримати короткочасну консультацію психіатра чи психолога.

Не мовчіть – і вам допоможуть!

Будьте здорові!