Previous Next

Шляхи співпраці бізнесу, влади, науки й освіти для розвитку нафтогазової сфери обговорили в ОДА

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зустрівся з виконавчим директором Асоціації «Нафта і Газ України» Юрієм Нагорняком, його заступником Андрієм Гаджманом, керівником міжнародної спілки інженерів-нафтовиків (SPI) Ріхардом Білим, генеральним директором ТОВ «Науково-технічне підприємство «Бурова техніка» Віталієм Вітриком і ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимиром Онищенком.

Обговорили питання співпраці бізнесу, влади, науки та освіти для розвитку нафтогазової сфери в Україні, залучення міжнародних партнерів та інвесторів.

Представники Асоціації розповіли, що контактують із великим бізнесом, співпрацюють із Комітетом Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Мають низку напрацювань щодо вирішення проблем у нафтогазовидобувній галузі.

«Основні напрямки нашої роботи – залучення інвестицій у галузь, поліпшення наукового і кадрового потенціалу, вирішення спірних питань між компаніями, землевласниками й землекористувачами, екологічних питань. Зацікавлені за допомогою наукових розробок працювати над використанням бездіючого фонду нафтових і газових свердловин. Технології новітні зовсім інші. Є можливість ще використати свердловини, які свого часу не давали високого видобутку й були визнані неліквідними», – розповів Юрій Нагорняк.

Учасники зустрічі запропонували створити на Полтавщині раду нафтогазовидобувників, залучити до неї фахівців галузі, науковців, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, щоб на рівні регіону відпрацьовувати механізми вирішення поточних питань діяльності нафтогазовидобувних і сервісних компаній, стимулювання інвестицій у галузь.

Такі ради планують створити у регіонах, крім того, на їх основі сформують орган, який представлятиме напрацювання регіонів на центральному рівні.

«Полтавщина – одна з основних областей України у газовидобутку. Створення представницького органу, який сприятиме розвитку галузі в регіоні, співпрацюватиме з видобувниками, сервісними компаніями, залучить до цієї роботи освітян і науковців, – позитивний крок для області. Ми сприяємо розвитку галузі й залученню інвестицій на Полтавщину, тож готові стати партнерами у цій роботі», – сказав Євген Греков.