Previous Next

Дмитро Лунін: «Інвестиційний офіс створено для реальної допомоги бізнесу, а не для звітності»

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбувся круглий стіл щодо започаткування співпраці в межах Полтавського регіонального Інвестиційного офісу «Влада для бізнесу – G2B». Підприємці, представники бізнес-інкубаторів полтавських вишів, працівники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА обговорили концепцію роботи Інвестиційного офісу, який невдовзі відкриється.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін поділився з учасниками своїм баченням роботи нової структури і закликав їх до активного обговорення, щоб інвестиційний офіс був корисним насамперед для полтавських підприємців.

«Інвестиційний офіс створено для реальної допомоги бізнесу, а не для звітності. Із метою залучення зовнішніх і внутрішніх інвестицій в Полтавську область та розширення діяльності підприємців. Цей офіс буде забезпечувати зв’язок між владою-громадою-підприємцем задля активного розвитку бізнесу в регіоні, – говорить Дмитро Лунін. – Є три ключові аспекти роботи: знаходити ринки збуту, створення бази інвестиційних пропозиції, вільних земельних ділянок та виробничих приміщень, які можна запропонувати потенційному інвестору, та оперативне вирішення проблем підприємців».

У сусідніх Сумах і Харкові інвестиційні офіси були створені за прикладом «єдиного вікна», куди зверталися потенційні інвестори, і їм допомагали якнайшвидше зібрати необхідні документи для відкриття виробництва.

«Для прикладу, на Полтавщині є три унікальні спиртзаводи, які закриті й перестали виготовляти продукцію. Цей сектор бізнесу нині не робочий. Але був прийнятий закон, який з наступного року дозволяє займатися цією сферою бізнесу і випускати медичний спирт та інші лікеро-горілчані вироби. Знаючи цю інформацію, ми могли б зводити учасників процесу, які хочуть розвиватися й диверсифікувати свій капітал, й запропонувати використовувати виробничі бази, які пустують в області», – розповів перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації.

Працівники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації презентували концепцію роботи Полтавського регіонального Інвестиційного офісу «Влада для бізнесу – G2B». А учасники круглого столу долучились до обговорення цілей інвестиційного офісу, пропонували свої ідеї, обговорили подальшу співпрацю між бізнесом та владою.