Previous Next

Депутати обласної ради підтримали стратегію розвитку Полтавщини на 2021-2023 роки

Надрукувати

На засіданні 32 позачергової сесії Полтавської обласної ради VII скликання депутати підтримали План заходів із реалізації стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2023 роки. «За» проголосували 53 депутати, 2 – проти, 10 не брали участі в голосуванні.

Т.в.о директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Олена Онупко розповіла, що тепер область встигне до 25 березня подати проєкти розвитку громад, щоб отримати на їхню реалізацію кошти від ДФРР (близько 200 мільйонів гривень).

«Через зауваження депутатів обласної ради до стратегії розвитку, документ було змінено в частині розвитку аеропорту «Полтава» – питання придбання техніки і будівництва вантажного терміналу виключені, – повідомила Олена Онупко. – Також внесені зміни, щодо ремонту та будівництва доріг. У стратегію включили план робіт «Агентства місцевих доріг» на 2021- 2023 роки. Тому сума на ремонт доріг збільшилася і становить 4,9 мільярдів гривень».

Крім того в документі були відкореговані суми проєктів громад, які вони планують подавати на розгляд ДФРР. Серед них – модернізація матеріально-технічної бази лікарень, удосконалення діяльності ЦНАПів, створення центрів професійної досконалості, підтримка товаровиробників органічної продукції, розвиток систем надання електронних послуг, реконструкція парків культури та відпочинку, розвиток мережі заправок для електромобілів, розширення мережі майданчиків габаритно-вагового контролю транспорту, створення незалежної лабораторії контролю стану довкілля в регіоні, будівництво комплексів із переробки та виготовлення палива з твердих побутових відходів і багато іншого.

Нагадаємо, що минулого року Полтавська область подавала на розгляд комісії ДФРР 78 проєктів розвитку, а співфінансування отримала по 20.