Previous Next

Статутний капітал «Полтавафарм» збільшено на понад 5 мільйонів гривень

Надрукувати

Статутний капітал Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» збільшили на 5 мільйонів 200 тисяч гривень. За відповідне рішення проголосували  64 депутати на черговій сесії обласної ради.

Збільшення статутного капіталу  підприємства дозволить забезпечити його стале функціонування та створить сприятливі умови для здійснення державної політики в забезпеченні закладів охорони здоров’я та населення лікарськими засобами і виробами медичного призначення (зокрема й препаратами інсуліну та наркотичними засобами).

«Завдання одне – забезпечити доступними ліками населення. Нині підприємство заборгувало перед постачальниками 30 мільйонів гривень. Виникають ризики щодо забезпечення товарними ресурсами. Забезпечити доступність ліків особливо в селах надважливо. Нині є ще 10 аптек,  які мають деякі прибутки. По всій області є 70 точок відпуску ліків, зокрема відпускають інсулін та знеболювальні препарати. Ми аналізуємо все по ситуації й це питання нам болить», – сказав Віктор Лисак. 

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, «Полтавафарм» потрібне оперативне втручання і його здійснюють. Ініціювала це й ОДА.

Очільник області додав, що без збільшення статутного капіталу «Полтавафарм» не зможе вийти з кризи, в якій перебуває.

Також буде створена робоча група, яка працюватиме над рекомендаціями щодо виходу підприємства з фінансової кризи.