Обласна інфекційна лікарня закупила експрес-тести на коронавірус, – Олег Синєгубов

Надрукувати

Обласна клінічна інфекційна лікарня закупила 100 експрес-тестів на коронавірус, які мають надійти до кінця березня. До того ж найближчим часом усі регіони отримають подібні тести від держави. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Наша область готова до ймовірного спалаху епідемії коронавірусу. Медичні працівники повністю забезпечені захисними окулярами й рукавичками, а кількість одноразових костюмів біозахисту збільшилася майже втричі. Ще додатково на 400 тис. грн придбаємо засоби індивідуального захисту», – заявив Олег Синєгубов.

Він зазначив, що в області є 639 інфекційних ліжка, 241 з яких – боксоване. Крім того, є 98 окремих боксів для одномісного розміщення хворих. У разі необхідності інші лікарні перепрофілюють під потреби хворих на коронавірус.

Нагадаємо: від 12 березня в усіх областях закривають на карантин навчальні заклади мінімум до 3 квітня. Також буде заборонені масові зібрання, у яких запланована участь понад 200 людей, а спортивні змагання можуть проводитися тільки з дозволу міжнародних організацій і без глядачів. Такі профілактично-обмежувальні заходи запровадив Уряд через спалах коронавірусу в світі.