• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В області додатково закуплять засоби індивідуального захисту

Відбулося засідання тимчасової обласної протиепідемічної комісії з питань запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

На ньому обговорили, які заходи проводять профільні підрозділи і служби у цій сфері.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак поінформував, що медичні працівники повністю забезпечені захисними окулярами й рукавичками на понад 100 відсотків. Майже втричі збільшилася кількість одноразових костюмів біозахисту.

Віктор Лисак звернувся до очільників ОТГ, РДА, міських голів щодо забезпечення медиків респіраторами класу захисту FFP2. Нині таких пристроїв майже 3 тисячі, але потрібно більше.

За словами директора ДОЗ ОДА, в області 639 інфекційних ліжок, 241 боксоване ліжко. Крім того, є 98 окремих боксів для одномісного розміщення хворих.

«Основна інституція, визначена для ізоляції й надання медичної допомоги, – обласна клінічна інфекційна лікарня. Її готовність перевірили за дорученням головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, – сказав Віктор Лисак. – 12 березня плануємо провести командно-штабне навчання із залученням сил і засобів ДСНС, поліції, служби транспорту, медиків щодо реагування на імовірний випадок виявлення інфекції. У нас має бути чіткий план перепрофілювання ліжкового фонду для надання допомоги».

В.о. директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Віктор Стеблянко поінформував, що внесені зміни в регламент закупівель. На Prozorro інформація вже розміщена. 11 березня відбудеться відкриття пропозицій.

«На 400 тисяч гривень закуповуємо матеріальний резерв із подальшою передачею медичних засобів у Полтавський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф й обласну інфекційну лікарню», – сказав Віктор Стеблянко.

Додав, що в райони й об’єднані територіальні громади надішлють пропозиції щодо проведення штабних тренувань із реагування на можливе виявлення осіб, які контактували з хворим, або інфікованих.

Начальник Управління інфраструктури ОДА Сергій Марчишинець сказав, що проводиться дезінфекційна обробка залізничних вокзалів, автостанцій і транспортних засобів.

Завідувач відділення дезінфектології ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» Петро Маційчук розповів про рекомендації ВООЗ щодо проведення дезінфекційних профілактичних заходів із недопущення поширення випадків COVID-19.

«У місцях скупчення людей – ринках, супермаркетах, автовокзалах, залізничних вокзалах, кафе, міському транспорті – потрібно проводити профілактичну дезінфекцію. Керівники установ, організацій і транспортних підприємств несуть персональну відповідальність за профілактичну дезінфекцію, яку здійснюють їхні працівники. У торгових центрах, супермаркетах, вокзалах вологе прибирання всіх приміщень із використанням дезінфекційних засобів потрібно проводити не менше 3 разів за зміну з ретельним провітрюванням. У міському транспорті необхідно здійснювати дезінфекційну обробку після закінчення робочої зміни й висадки пасажирів, а протягом дня – вологе прибирання. Водіїв і кондукторів транспортних засобів потрібно забезпечити респіраторним і спиртовим антисептиком на одну особу за зміну», – поінформував Петро Маційчук.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко розповіла про інформаційно-роз’яснювальну роботу в області. Зазначила, що в регіоні забезпечено розповсюдження понад 21 тисячі примірників інформаційних матеріалів, розрахованих для населення та медичного персоналу. В місцевих медіа регулярно оприлюднюються тематичні публікації. Медичні працівники, фахівці Департаменту охорони здоров’я ОДА, науковці УМСА беруть участь у програмах на регіональних телеканалах. Крім того, на вуличному екрані і в соціальних мережах забезпечено трансляцію відеороликів щодо захисту від інфекції. Відповідну роботу продовжать.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов дав доручення очільникам РДА активно включитися в роз’яснювальну роботу, координувати діяльність з органами місцевого самоврядування.

«Усіх автоперевізників потрібно перевірити, чи дійсно вони проводять дезінфекцію», – наголосив Олег Синєгубов.

Очільник області звернувся до ДСНС і поліції, щоб вони за необхідності подали інформацію щодо потреби в додатковому оснащенні.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk