Previous Next

Президент Володимир Зеленський та очільник Полтавщини Олег Синєгубов обговорили проблеми бізнесу з підприємцями

Надрукувати

Президент України Володимир Зеленський та голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зустрілися з представниками бізнесу та послами країн «Великої сімки».

«Мені приємно бути на Полтавщині. Ми завітали сюди не тільки з нашою командою, в Полтаву на бізнес-форум приїхали й посли іноземних країн. Ми змінюємо напрямок ставлення до нашої держави. Віднині приїжджатимемо до тих чи інших міст України, щоб офіційні візити президентів, прем’єр-міністрів відбувалися не лише в столиці, а й в областях. Починаємо з Полтави. Я приїхав не на один день, бо крім запуску «Великого будівництва» на Полтавщині ми з командою хотіли би почути про проблеми бізнесу в області й варіанти їх вирішення», – зазначив Володимир Зеленський.

Представники великих та середніх полтавських і кременчуцьких підприємств, будівельних компаній, лідерів легкої промисловості видобувних кампаній, об’єднань роботодавців, Союзу промисловців поділилися з Президентом своїми проблемами. Зокрема, говорили про підвищення тарифів монополістами, про мито й оподаткування при закупці високотехнологічного обладнання, несанкціоновані перевірки правоохоронців та систему видачі дозволів на видобування корисних копалин. На деякі питання Володимир Зеленський відповідав одразу, деякі занотовував, а також зазначив, що будуть дані відповідні доручення міністрам. Зокрема, щодо проблем Крюківського вагонобудівного заводу обіцяв направити в Кременчук Міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Представники середнього бізнесу порушили питання появи інвестиційної регіональної ради для кращої комунікації, на що голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов повідомив, що скоро в Полтаві відкриється інвестиційний офіс, який стане посередником між бізнесом та інвесторами.

«Інвестиції – один із найефективніших способів відродження виробництва, створення робочих місць і наповнення місцевих бюджетів. Ми готові не тільки запросити інвестора, але й забезпечити йому прозорі, чіткі та рівні для всіх умови господарювання. Ми вже прибрали корупційну складову між владою області й бізнесом, – заявив Олег Синєгубов. – Нині в Полтавську область інвестують 43 країни. Ми посідаємо третє місце серед областей за розміром прямих іноземних інвестицій на одну особу. І для нас це не межа. Ми будемо й надалі залучати інвесторів. Нам є що їм запропонувати. В інвестиційному портфелі області – 100 об’єктів, у які можна вкладати кошти».