Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов презентував Президенту Володимиру Зеленському проєкт «Велике будівництво» на Полтавщині

Надрукувати

В області мають збудувати 15 об’єктів (5 опорних шкіл, 5 дитячих садків та 5 стадіонів), які планується завершити в 2020 році. Розповів і про масштабні об’єкти,  які були довгобудами і цьогоріч має завершитися їхнє будівництво.

Зокрема, Олег Синєгубов ознайомив Володимира Зеленського з будівництвом закладів освіти в районі.

«Кошти на їхнє будівництво маємо. Об’єкти фінансуються частко з місцевих бюджетів, частково з державного. Крім того є нагальна потреба у дитячих садочках. Маємо по області 50 тисяч дітей, які перебувають у дитсадках. 5 тисяч дітей – на черзі. І даний проєкт покликаний вирішити це питання. Тобто фактично в області з’являться 5 нових дитсадків», – сказав Олег Синєгубов.

Також очільник області ознайомив Главу держави з будівництвом нових спортивних майданчиків. За його, словами масштабний об’єкт планується у Кременчуці.

«Побачив багато об’єктів «Великого будівництва» – це й садочки, й лікарні. Хочу особисто відвідати об’єкти та побачити, як там ведеться будівництво», – сказав Володимир Зеленський.

Триває добудова восьми приймальних відділень лікарень, а також завершується будівництво нового корпусу Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру.

Крім того, Олег Синєгубов ознайомив Главу держави з ходом реконструкції обласної філармонії.

«Планує завершити роботи в 2020 році. Це довгобуд, який певний час був заморожений. Приміщення після ремонтів горіло двічі через порушення протипожежних норм. Підрядників змінили. У планах з областю дофінансувати проєкт. Кошторисна вартість – 80 мільйонів. Подаємося і в програму профільного міністерства. Цьогоріч передбачили кошти й з обласного бюджету у розмірі 10 мільйонів, але можемо додати, оскільки перевиконання бюджету 2019 року по області 350 мільйонів гривень», – сказав Олег Синєгубов.

 Володимир Зеленський запропонував залучити до фінансування будівництва філармонії місцевий бізнес, меценатів.