Previous Next

Володимир Зеленський дав доручення в цьому році повністю добудувати першу бетонну дорогу в Україні за часи незалежності

Надрукувати

Президент України Володимир Зеленський та очільник Полтавської області Олег Синєгубов оглянули будівництво автотраси Н-31 Дніпро-Решетилівка й мосту через річку Ворскла неподалік міста Кобеляки. Ця дорога – перша та найбільша за роки незалежності України, яку будують із цементобетону. Її розширять до чотирьох смуг, а товщина дороги сягатиме півтора метра.

Голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков повідомив Президенту, що у межах Полтавської області 80 км дороги Дніпро-Решетилівка повністю завершать уже в 2020 році. Необхідні кошти в розмірі 10,6 мільярдів гривень на це передбачені.

Президент України Володимир Зеленський дав доручення потурбуватися і про 26 кілометрів цієї траси в Дніпропетровській області, щоб усі 160 кілометрів Н-31 були здані в експлуатацію вже цього року.

«Я приємно вражений якістю і ходом будівництва дороги та мосту зокрема. Дякую голові Полтавської облдержадміністрації, що не припиняють будівництво і знаходять додаткові кошти», – зауважив Президент.

«Я особисто буду слідкувати за прозорістю перебігу «Великого будівництва» й ремонту автошляхів на Полтавщині, щоб ніхто не зміг нажитися на бюджетних коштах. Всі прояви корупції, як у будівельній, так і в інших сферах, навіть найменші, ми викорінимо на Полтавщині як явище», – заявив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Роботи на мосту через Ворсклу, який зводять на новій трасі, відновили з настанням тепла. Підрядник уже облаштував земполотно, берегові опори й нині встановлює проміжні опори мосту. Міст сягатиме 145 метрів завдовжки.

На зведення мосту вже витратили 80 мільйонів гривень. Щоб завершити будівництво цьогоріч, необхідно ще 170 мільйонів.