Як в області відзначатимуть День українського добровольця, обговорили на нараді в ОДА

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко провела нараду щодо підготовки і проведення на Полтавщині Дня українського добровольця.

«Добровольці – люди, небайдужі до долі своєї країни, її майбутнього. Вони першими стали на захист українських територій і продовжують боронити Україну на передньому краї. Маємо цінувати їхній внесок і підтримувати цих людей. Особливу увагу звертаємо на допомогу родинам полеглих воїнів», – сказала Катерина Рижеченко.

Вона підтримала пропозицію голови комітету ГО «Союз матерів «Захист» Лідії Місюренко під час організації та проведення тематичних заходів проявити увагу не тільки учасників АТО/ООС та їхніх родин, а й до рідних бійців, які зникли безвісти та перебувають у полоні.

У межах відзначення Дня українського добровольця в обласному та районних центрах, інших населених пунктах Полтавщини покладуть квіти до могил загиблих учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил. 13 березня в Полтавському міському Будинку культури проведуть патріотично-мистецький проєкт «Армія з народом», виставку військової навчальної зброї. Також розпочне роботу виставка «Забуття гірше, ніж зрада».

У закладах освіти та культури, військових частинах, музеях планують тематичні заходи, під час яких ітиметься про участь добровольців у громадському житті та обороні України.

Довідково. День українського добровольця відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1-й батальйон оперативного призначення Національної гвардії України імені Героя України Сергія Кульчицького.

День установлений 17 січня 2017 року Постановою Верховної Ради України № 4261 з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.