Previous Next

На комісії облради розглянули проєкти громадських організацій, на реалізацію яких надавали фінансову підтримку з обласного бюджету

Надрукувати

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО під головуванням Інни Авраменко.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко звітувала про результати виконання у 2019 році проєктів громадських організацій, на реалізацію яких надавалася фінансова підтримка з обласного бюджету.

Торік кожна із 7 організацій-переможців отримала по 40 тисяч гривень з обласного бюджету. Депутати схвально оцінили результати впровадження ініціатив та запропонували створити окремий інформаційних ресурс, на якому розміщувати інформацію про реалізацію всіх проєктів, втілених і в попередні роки, аби позитивним досвідом змогли скористатися інші громадські організації, навчальні заклади.

Вікторія Пилипенко також поінформувала про випущені за кошти обласного бюджету в 2019 році соціально значущі видання й ознайомила присутніх із пропозиціями до плану випуску в 2020-му. Зазначила, що торік реалізували 9 видавничих проєктів на суму 399,7 тисячі гривень загальним тиражем 3,1 тисячі примірників. У 2020-му заплановано випустити три книжки для дітей, енциклопедичний бібліографічний словник у трьох книгах «Полтавщина літературна», видання «Українська ідентичність писана світлом», «Герої Крут і Полтавщина», «Славні отамани Полтавщини» й інші.

Також комісія погодила проєкт змін і доповнень до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2020 роки.