Голова облдержадміністрації закликає полтавців допомогти евакуйованим з Уханя українцям

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов звернувся до підприємців, керівників господарств та небайдужих людей допомогти евакуйованим із Китаю українцям.

«Учорашні події дуже сильно розділили людей. Деякі провокатори перейшли всі можливі межі: людські й громадянські. Я не ділю людей на львів’ян, тернополян чи полтавців. Всі ми люди. І ми повинні демонструвати найкращі якості, які притаманні народу України. Треба зробити проживання евакуйованих комфортним. І якщо є якась потреба в якісному харчуванні, одязі, інших матеріалах, я закликаю допомогти. ОДА і я особисто готові виступити координаторами збору і надання цієї допомоги», – сказав Олег Синєгубов.

Також влада Полтавщини спільно з Міністерством охорони здоров’я інформуватиме українців про стан здоров’я евакуйованих з Китаю громадян.    

У разі виявлення будь-якої інфекції в людей, що перебувають в обсервації, їх буде госпіталізовано та надано медичну допомогу.  

«Ми впевнені на 99 %, що інфекції в людей не виявлять. Якщо ж говорити загалом не лише про  коронавірус, а будь-яку інфекційну хворобу, грип чи ГРВІ, то хворого переведуть у інфекційну лікарню в Полтаві, Харкові чи Києві. Рішення прийматиме оперативний штаб із питань запобігання занесенню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV», – сказав Олег Синєгубов.