Previous Next

У Полтавській ОДА пропонують молоді долучитися до проєкту цифрової трансформації області

Надрукувати

У Полтавській обласній державній адміністрації відбулась нарада за участю випускників та студентів вищих навчальних закладів з питань реалізації проєкту цифрової трансформації області.

Провели захід заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков та начальник Управління інфраструктури ОДА Сергій Марчишинець.
У структурі Управління інфраструктури Полтавської ОДА, згідно з програмою Міністерства цифрової трансформації України, створять підрозділ, який займатиметься цифровою трансформацією області.
«Нещодавно був презентований новий додаток «Дія» програми «Держава у смартфоні». Його зручність не викликає жодних сумнівів. Величезний потенціал є у тому, що таке осучаснення можливо запровадити і в інших сферах. У повсякденному житті є багато звичних речей, які ми можемо удосконалити. Для цього потрібно змінити свій підхід, не погоджуватись з тим, що вже існує, а мати бажання щось змінити. Це ми можемо зробити разом. У нас в Управлінні інфраструктури створюють відділ, який буде займатися цифровою трансформацією. Голова Полтавської ОДА зацікавлений знайти кандидатуру на посаду заступника голови ОДА з питань цифрової трансформації. Це може бути будь-хто з вас, у кого є досвід в ІТ-проєктах, досвід ведення проєктів і т. д. Також кожен з вас може долучитися до роботи в новій команді за різними напрямками”, – сказав заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.
Програма цифрової трансформації містить у собі розвиток, діджиталізацію, різних галузей. Таких як медицина, освіта, транспортна інфраструктура, сфера надання державних послуг та інші.
“Полтавщина вже сьогодні посідає одне з перших місць стосовно розвитку ІТ-проектів. Стан підключення до мережі Інтернет об’єктів соціальної інфраструктури області у 2018 році складав 58,5%, у 2019 – 66,1% у 2020 – 78,6%. Охоплення автомобільних доріг знаходиться на рівні 77,4%. Роботу з розвитку цифрової трансформації потрібно продовжувати у всіх сферах. І вона триває. Нам потрібні ваші креативні ідеї, ваші пропозиції щодо вирішення окремих питань. Якщо ви навіть не будете працювати у новоствореному відділі нашого управління, ви можете долучитися до Проєкту цифрової трансформації Полтавщини”, – сказав Сергій Марчишинець.