Previous Next

«Селище жодним чином не буде обмежено», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов упродовж дня перебуває у Нових Санжарах. Неодноразово він спілкувався з активістами, які виступали проти перебування пасажирів рейсу з китайського міста Ухань на карантині й обсервації у медичному центрі «Нові Санжари».

Невідомий об'єктОчільник області під час чергової зустрічі наголосив, що евакуйовані з Уханя люди здорові. Закликав активістів не панікувати, не вчиняти провокацій і не розповсюджувати неправдиву інформацію.

«Ми всі на місці до останнього. Ніхто звідси не їде. Люди, які прилетіли з Уханя, здорові. Вони вже пройшли карантин у Китаї, але наша держава перестраховується, тому й ухвалене рішення залишити евакуйованих громадян іще на 14 днів на обсервацію, – розповів Олег Синєгубов. – Заклад повністю готовий до прийняття людей. Окрема п’ятиповерхова будівля на території медцентру буде ізольована повністю. Каналізація буде повністю автономна. Це питання вже опрацьовано. Штат санаторію не залучатимуть до обслуговування. Працюватиме команда, яка була на борту літака. Лікарі з пасажирами вже є. Питання доставки їжі також відпрацьоване».

Очільник області додав, що після обсервації будівлю повністю обстежать і дизенфікують задля профілактики.

«Селище жодним чином не буде обмежено. Ні блокування проїзду, ні блокпостів не буде. Ізольована лише одна п’ятиповерхова будівля на території медцентру. Усі необхідні заходи вжиті, – наголосив Олег Синєгубов. – Ми 21-ша країна, яка повертає своїх людей із Китаю. За цей час уже сім тисяч людей повернулися додому. Жодного випадку захворювання не виявлено».

Олег Синєгубов зазначив, що в області створили оперативний штаб щодо ситуації в Нових Санжарах, чекають на Прем’єр-міністра.

Глава Уряду Олексій Гончарук повідомив у своєму телеграм-каналі, що він невідкладно вирушає до Полтавської області, й додав, що в Нових Санжарах працюватиме оперативний штаб Уряду з питань запобігання занесенню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.