Previous Next

Полтавська область на потреби Нової української школи отримає 33 мільйони гривень

Надрукувати

У Полтавській області з дводенним робочим візитом перебуває заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. Зранку 20 лютого вона зустрілася з першим заступником голови Полтавської облдержадміністрації Дмитром Луніним.

«Рада вам повідомити, що в область направлена субвенція на потреби Нової української школи в розмірі 33 мільйонів гривень, на закупівлю засобів навчання, дидактичного матеріалу, обладнання для кабінетів тощо, – розповіла Любомира Мандзій. – Я хочу, щоб ви проконтролювали використання цих коштів. Це не має бути централізована закупівля НУШ. Парти ще можна придбати централізовано, але не дидактичний матеріал. Школи мають самі обрати для себе потребу: виходячи з наявного матеріалу, докуповувати необхідне. Тобто цю субвенцію краще спустити «до низу» – в райони й ОТГ».

Заступник Міністра освіти і науки України повідомила, що буде наказ із типовим переліком необхідних матеріалів для НУШ, а навчальні заклади самі обиратимуть виробника мультимедійної дошки чи проєкора.

Дмитро Лунін і Любомира Мандзій також обговорили використання інших фінансових надходжень у галузь освіти: на пілотний проєкт для 4 шкіл по НУШ, підвищення кваліфікації освітян, підкріплення навчальних закладів супервізорами, які будуть допомагати педагогам рости.

До того ж в Міністерстві переймаються двома навчальними закладами Полтавської області, де до цього часу нема належних санітарно-побутових умов для учнів (відсутні туалети в приміщенні). Обидві школи знаходяться в Новосанжарському районі.

«Ми знаємо про залишки від минулорічної освітньої субвенції, можемо їх спрямувати на облаштування туалетів у цих закладах. Органи місцевого самоврядування теж мають брати в цьому активну участь», – повідомив Дмитро Лунін.

Крім того Любомира Мандзій порадила на залишки від субвенції докупити в школи необхідне  протипожежне обладнання.

20 лютого заступник МОН також зустрінеться з керівниками управлінь освіти та директорами шкіл, щоб обговорити розвиток і права вчителів, новий законопроєкт «Про повну загальну середню освіту» та розповісти про всі нюанси щодо майбутнього контрактування освітян.

21 лютого Любомира Мандзій відвідає Миргород і школу в селі Трудолюб.