Previous Next

Олег Синєгубов зустрівся із ініціативною групою Кам'янопотоківської ОТГ

Надрукувати

Зустріч відбулася з ініціативи жителів громади. Вони стурбовані тим, що до Перспективного плану їх подали як об’єднананих з Кременчуком.

 «Відбулися деякі зміни в Перспективному плані об'єднання громад про які ми не знали, тому приїхали до голови, щоб прояснити ситуацію. Ми вже цілісна громада, але нас хочуть приєднати до Кремечука. Якщо це відбудеться, ми не зможемо відстоювати свої інтереси. У нас хотіли знищити медицину, освіту, але ми цього не допустили»,– сказала  сільський голова Білецьківської сільської ради Анна Самойлюк. 

Також вона озвучила досягнення громади за час її функціонування. 

Нагадаємо, Кам'янопотоківська сільська громада створена 8 листопада 2019 року до її складу ввійшли Білецьківська та Кам'янопотоківськасільські ради.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов запропонував жителям відстоювати свої права й боротися за своє існування. Запросив їх на засідання Мінрегіону, яке проведуть у відкритому форматі й тамвнести свої пропозиції, та висловити невдоволення. Також очільник області  ініціював написати листа до Міністерства розвитку громад та територій України.

 «У листі зазначимо, що у нас відбулися громадські слухання, обґрунтуємо щодо спроможності громади. Обіцяю переговорити щодо вашого питання з   міністром та віце-прем’єром. Однак, у мінгрегіоні може бути одне зауваження – не можна взяти місто в кільце зі створених ОТГ. Я особисто підтримую вашу позицію», – сказав Олег Синєгубов.

Як розповіла в.о. директора Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Олена Онупко, перспективний план до Кабміну подали 10 лютого в розрізі громад, що входитимуть разом з картографічними матеріалами.   17 лютого інформацію доповнили паспортами спроможних громад, які формувалися протягом 7 днів.