• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Маємо допомогти створити модель забезпечення житлом, економічно привабливу для інвестора, атовців, міста й області», – Олег Синєгубов

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов провів нараду з керівниками будівельних організацій, очільниками міст обласного значення щодо визначення можливостей забезпечення доступним житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб.

«Ми запросили вас, аби побачити реальний стан справ і визначити, як це питання можемо в майбутньому вирішити. Президент і Прем’єр-міністр доручили визначити можливі шляхи забезпечення житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб. Зустрічаємося перед нарадою зі спілками АТОвців, щоб вони теж розуміли, як це питання врегульовуватиметься, як вони будуть залучені до цієї справи та свою відповідальність, – звернувся до присутніх на нараді Олег Синєгубов. – Питаннями інвестицій ми почали займатися з першого дня мого призначення на посаду. Ви всі потенційні інвестори. Інвестор – це не лише іноземець, який приходить зі своїми грошима. Це й ті, хто готовий вкладати в Полтавщину. Наша мета – не лише запросити інвестора, а й разом з органами місцевого самоврядування створити рівні умови та рівні можливості для розвитку, щоб ви мали змогу створювати більше робочих місць і сплачували податки. Корупція в будівництві неприпустима, нетерпима. Якщо такі факти є, прошу звертатися до правоохоронних органів або безпосередньо до мене».

Олег Синєгубов зазначив, що торік в області забезпечили житлом близько 30 сімей зазначених категорій, а потреба – 300-400 родин.

«Хочемо визначитися, що ми можемо зробити додатково й запропонувати інвесторам програму. Маємо допомогти створити модель забезпечення житлом, економічно привабливу для інвестора, атовців, міста й області. Потрібно в цьому напрямку попрацювати», – сказав очільник облдержадміністрації.

«Тема для нас актуальна й цікава. У цьому питанні нам необхідна співпраця з органами місцевого самоврядування. Є варіант, наприклад, учасникам АТО створювати житлово-будівельні кооперативи й співпрацювати із забудовниками, – зазначив заступник генерального директора ТОВ «Полтавтрансбуд» Сергій Калінін. – Можлива співпраця не тільки з міською владою, а й обласною. Наприклад, є занедбані об’єкти обласного підпорядкування, які можна знести й натомість збудувати житло».

«У нас добре працює програма 50 на 50. Міський бюджет торік виділив 450 тисяч, обласний – 450 тисяч, а 1 мільйон 276 тисяч люди додали своїх коштів. У нас уже є 9 учасників АТО, які готові взяти участь у цій програмі. Добре діє програма, за якою ми сплачуємо на 50 відсотків вартості житла вузьким фахівцям, яких потребує місто. Потім ще 50 дофінансовуємо, коли спеціаліст відпрацював у своїй сфері в нашому місті 10 років. Таким чином стимулюємо будівництво», – розповів заступник міського голови міста Горішні Плавні Юрій Муха.

Олег Синєгубов сказав, що програма 50 на 50 фінансуватиметься цього року з обласного бюджету в повному обсязі.

Очільник області розповів, що звертатиметься до профільних міністерств, зокрема МВС, Міноборони, щодо надання ділянок, які вони не використовують, для будівництва. Запропонував створити робочу групу, щоб відповідні питання обговорювати на постійній основі.

«Важливо вирішити цю соціальну проблему. Є державні, обласні програми, але маємо пришвидшити темп», – наголосив Олег Синєгубов.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk