Previous Next

Керівництво поліції повинно стати на шлях викорінення корупції, – очільник Полтавщини Олег Синєгубов

Надрукувати

Про це заявив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов під час представлення начальника поліції Полтавської області. Ним став  Іван Вигівський. Його представив у Головному управлінні Нацполіції в Полтавській області голова Національної Поліції України Ігор Клименко.

 «Новий керівник знає, як працює поліція, як влаштована система, як мають взаємодіяти між собою підрозділи. Довіра до населення є визначальною в діяльності поліції. Полтавщина не виняток. Тож ваша робота та перебування на керівних посадах заїжджатиме від довіри до вас населення», –  сказав Ігор Клименко.

Голова Полтавської облдержадміністрації привітав нового керівника з призначенням на відповідальну посаду і побажав витримки та успіхів у службовій діяльності . Олег Синєгубов зазначив, що керівництво поліції повинно стати на шлях викорінення корупції на всіх рівнях.

«Я особисто та держава загалом готові максимально цьому сприяти. Кожен хабар чиновнику – це недобудована школа, невідремонтована дорога, відсутність інвестицій, що натомість позбавляє людей нових робочих місць і високих зарплат. Я завжди кажу людям: якщо хтось збиратиме гроші для чиновників, звертайтесь до поліції. Тобто, саме до вас. А якщо не допоможе – звертайтеся до мене», – сказав Олег Синєгубов. Голова ОДА наголосив, що антикорупційні ініціативи підтримує керівництво держави. «Учора Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук побував на Полтавщині. Він поставив чіткий орієнтир: в області навіть натяків на корупцію не має бути. Моя позиція тут жорстка: ми з вами повинні тотально знищити корупцію у державних структурах та в органах місцевого самоврядування», – сказав Олег Синєгубов.

Новий керівник поліції зазначив, що розуміє відповідальність, покладену на нього.

«Розумію основні завдання Національної поліції – забезпечення публічної безпеки та порядку, охорона прав та інтересів людей, протидія злочинності. Однак основний критерій оцінки нашої роботи –  довіра населення. Від кожного з нас залежить  ця довіра. Не сприймаю такі якості як безвідповідальність та ініціативність. Сподіваюся, що поліцейські Полтавщини з честю та гідністю разом зі мною нестимуть свою службу та служитимуть народу України», – сказав Іван Вигівський.

 Довідка.
Вигівський Іван Михайлович народився на Житомирщині, 26 березня 1980 року.

Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1999 році з посади слідчого Очаківського міськрайонного відділу УМВС України в Миколаївській області. У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ України. 

Із 2015 по 2016 рік працював начальником Очаківського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області. Із 2016 року обіймав посаду заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області.  

Із 14 лютого 2020 року призначений на посаду начальника ГУНП в Полтавській області.