Previous Next

На Полтавщині відзначили активістів ветеранського афганського руху

Надрукувати

В облдержадміністрації з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулася традиційна зустріч керівництва області з активом обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану, міських та районних організацій ветеранів війни в Афганістані. Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Невідомий об'єкт«Ваші професіоналізм, досвід, моральні якості й активна громадянська позиція потрібні Україні. Ви приклад для молоді, – сказала Катерина Рижеченко. – Майже 330 тисяч українців взяли участь у воєнних протистояннях минулого століття – в Афганістані, В’єтнамі, Єгипті, Лівані, Сирії, Анголі, на території колишньої Югославії та багатьох інших «гарячих» точках. Не всі воїни повернулися до своїх родин. Більше 3 тисяч українських бійців не переступили поріг рідного дому».

Полеглих героїв, які віддали життя, відстоюючи честь України та інших держав, вшанували хвилиною мовчання.

Депутат обласної ради Руслан Рогов зауважив, що найбільша потреба ветеранів – це повага.

«Насамперед влада повинна розуміти, що ветерани – це саме ті люди, яким треба не просто приділяти час, а перейматися їхніми проблемами, тому що війна назавжди змінює людей. 15 лютого – День виводу радянських військ з Афганістану. Документально, офіційно війна закінчилася, але для цих людей вона не завершиться ніколи», – наголосив Руслан Рогов.

Активістів ветеранського афганського руху нагородили почесними грамотами облдержадміністрації, обласної ради, обласного військового комісаріату та медалями Української спілки ветеранів Афганістану.