Previous Next

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук оглянув, як працює медична галузь регіону

Надрукувати

 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук й очільник Полтавщини Олег Синєгубов побували на будівництві нового корпусу обласного кардіологічного диспансеру. Це – шестиповерхова будівля, у якій обладнають стаціонарний та діагностичний блоки.

Глава Уряду ознайомився з роботою Комунального підприємства «Полтавський обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради», подивися як працює Центральна диспетчерська служба, та оглянув парк карет швидкої допомоги. Зокрема, поспілкувався з лікарями, щоб з’ясувати, які проблеми виникають у їхній  роботі.

«Звичайно, не без недоліків, але загалом враження від роботи Центру позитивні. Хочеться, щоб по всій Україні працювали такі центри, а люди за потреби отримували якісні медичні послуги. З 1 квітня по всій країні запрацює інша модель роботи медичних закладів. Лікарні будуть автономізовані. Тобто, головні лікарі відповідатимуть за ресурси, що є в закладі, самостійно вибудовуватимуть мотиваційну політику всередині лікарні. Така модель дає медзакладам більше можливостей розвиватися, і вона буде менше пов’язана з бюрократичними процедурами», – сказав Олексій Гончарук. 

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що в області відновлюється парк «швидких допомог». Полтавщина буде  на 100% забезпечена автомобілями швидкої допомоги.

«Закупили 165 автівок Peugeot і Citroen, 23 з яких – високотехнологічні реанімобілі. 40 автівок уже в районах, а 10 сьогодні разом із Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком передали обласному Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Ще 115 авто дооформлюють. А донедавна дорогами Полтавщини їздили лише 120 «швидких», половина – на 90% зношені «Газелі» й «УАЗи», – сказав Олег Синєгубов.

Також Прем’єр подивився хід реконструкції приймального відділення під відділення невідкладних станів обласної лікарні, яке планують здати в експлуатацію в травні.

«Ми запланували цього року привести до європейських стандартів більше 200 приймальних відділень по всій країні. Це один із пріоритетів, які Уряд ставить перед собою. Полтавщина не виняток. Тут є визначені перспективні лікарні», – сказав Олексій Гончарук.  

Також Прем’єр-міністр поспілкувався з жителями Полтави та місцевими медіа.