Previous Next

Олексій Гончарук: «Сплячих» ліцензій більше не буде»

Надрукувати

Перебуваючи з робочим візитом на Полтавщині, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук порушив тему «сплячих» ліцензій.

«Це той випадок, коли окремі зловмисники використовують службове становище чи родинні відносини з посадовцями, відвели собі ліцензії на видобуток надр. Потім не ведуть діяльність, нічого не вкладають і чекають, доки зможуть комусь перепродати ліцензію й заробити. Такі ліцензії роками не використовуються, користі державі не приносять, тому Уряд робитиме все, аби їх повернути, щоб стимулювати інвесторів починати там видобуток», – повідомив Глава Уряду.

Олексій Гончарук розповів, що для цього підготовлений законопроект, і попросив присутніх на нараді в Полтаві народних депутатів підтримати його у парламенті. Відповідно до цього документа для всіх діятиме одне правило: «не видобуваєш – все одно плати».

«Це єдина можливість, що дозволить системно стимулювати такі компанії відмовитися від «сплячих» ліцензій, – сказав Прем’єр-міністр. – Якщо інвестор готовий чесно, на конкурентних умовах, отримувати ліцензію, платити податки, створювати робочі місця – ласкаво просимо».

Олексій Гончарук повідомив, що правоохоронні органи скоординовано й активно займаються справами за фактами видачі «сплячих» ліцензій. На Полтавщині теж є кілька таких справ.