Previous Next

У Горбанівському пансіонаті створено умови для підтримання здоров’я та кваліфікованого лікування підопічних похилого віку

Надрукувати

У Горбанівському пансіонаті ветеранів війни та праці на повному державному утриманні на сьогодні перебуває 229 підопічних. Середній вік людей похилого віку в установі – 81рік. Зважаючи на вік багато мешканців пансіонату мають хронічні захворювання, інвалідність.

З 2018 року пансіонат здійснює господарську діяльність з медичної практики відповідно до отриманої ліцензії МОЗ України.

З метою покращення медичних послуг на базі пансіонату діє філія кафедри пропедевтики внутрішньої медицини з догляду за хворими, загальної  практики УМСА. Спільна діяльність кафедри та медичного персоналу пансіонату сприяє поліпшенню якості діагностики захворювань та лікування людей похилого віку. Працівники кафедри надають  кваліфіковану фахову допомогу у вирішенні складних діагностичних випадків.

Всі підопічні установи щороку проходять медичні огляди за результатами яких в 2019 році 94 чоловіки пройшли стаціонарне лікування на базі закріплених закладів охорони здоров’я, 14 підопічним вперше встановлено групу інвалідності, 16 осіб отримали та проходять лікування за індивідуальними програмами реабілітації.

Вперше в 2019 році між Горбанівським геріатричним пансіонатом ветеранів війни та праці та КП «Полтавський обласний центр стоматології» Полтавської обласної ради укладено Меморандум про співпрацю, яким гарантовано  надання підопічним пансіонату безоплатної кваліфікованої медичної допомоги.

Фахівцями обласного центру – лікарями-стоматологами оглянуто 221 підопічний та складено індивідуальні програми лікування.  На сьогодні ветерани, люди похилого віку мають змогу безкоштовно отримати стоматологічні послуги. Вже скористались послугою більше 60 осіб.

Адміністрація Горбанівського пансіонату ветеранів війни та праці висловлює щиру подяку фахівцям обласного центру стоматології, кафедри пропедевтики внутрішньої медицини з догляду за хворими за фахову кваліфіковану допомогу в питанні надання медичних послуг  підопічним пансіонату.

Департамент соціального захисту населення Полтавської ОДА