Previous Next

Три ініціативи з Полтавщини відібрані за програмою «Культурні столиці України»

Надрукувати

Український культурний фонд оприлюднив перелік відібраних проєктів за програмами «Мережі й аудиторії», «Культурні столиці України» та «Creative accelerator». У переліку – ініціативи з Полтавської області.

Так, серед 12 схвалених проєктів за програмою «Культурні столиці України» 3 – із нашого регіону.

«Полтава – місто, з якого все починається». Ініціатор – Полтавська міська рада. Проєкт передбачає проведення серії культурно-мистецьких заходів як нового культурного продукту, створеного на унікальній культурній спадщині. Основна мета – популяризація Полтави як «Культурної столиці України», підвищення кількості туристів у місті, промоція міста та залучення мешканців Полтави до сучасних досягнень українського мистецтва, а також формування конструктивного суспільного діалогу та залучення громадськості до формування порядку денного розвитку міста.

«Опішня надихає творити». Ініціатор – Опішнянська селищна рада. Проєкт включає дослідження та відродження елементів Опішнянської культурної спадщини, створення і популяризацію культурно-атрактивних просторів для розвитку креативного підприємництва та туризму Опішнянської ОТГ. Реалізація ініціативи стимулюватиме створення приватних музеїв-садиб, історико-археологічних комплексів, етнографічних та ландшафтних парків, інклюзивних та мистецьких практик, культурно-просвітницьких ініціатив та креативного підприємництва.

Створення комплексної системи розвитку культурно-туристичної галузі Карлівщини «Круті схили та загадкові пагорби Карлівки». Ініціатор – Карлівська міська рада Полтавської області. Проєкт передбачає збереження та розвиток історико-культурного та духовного надбання Карлівщини, підтримку національно-патріотичного та духовного виховання молоді, проведення культурно-просвітницьких заходів на крутих схилах міста Карлівки.

Крім того, ініціатива «PoltavaOpen» від ФОП Романенко С.В. та Агенції «Lampa Agency» став учасником «Creative accelerator» ‒ комплексної програми для грантоотримувачів 2019 року, що реалізується у партнерстві між Українським культурним фондом, Британською Радою в Україні та Офісом розвитку малого та середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.