Previous Next

«Залучення інвестицій – тільки на прозорій основі», – Євген Греков

Надрукувати

У виставковій залі Полтавського міського будинку культури упродовж дня працювала спеціалізована виставка нафтогазової промисловості «Нафта. Газ. Сервіс – 2020». Її відвідувачі ознайомилися з технологіями розвідки та розробки нафтових і газових родовищ, а також із новими технологіями буріння. Виставка – це майданчик для налагодження комунікації, обговорення перспектив розвитку нафтогазовидобувної галузі, залучення інвестицій.

«Інвестиції в Україну, ідеї та проєкти – запорука нашого зростання. Для Полтавської області нафтогазова, аграрна сфера та промисловість – основні напрямки, за допомогою яких можна розвивати наш край, – зазначив народний депутат України Олексій Мовчан. – Для нас є ключовими питання національної безпеки, енергетичної безпеки. На тому ж рівні й питання залучення інвестицій. Інвестиції – це не лише кошти. Це й підходи до управління, нові технології, модернізація, висока продуктивність праці. Полтавська область може стати флагманом у залученні інвестицій, зокрема й у нафтогазову, аграрну сфери, промисловість».

Президент Українсько-Арабської ділової ради Шейх Емад Абу-Алруб розповів про шляхи зміцнення і розвиток ділових зв’язків, торгово-економічних відносин, зокрема в нафтогазовому комплексі, між Україною та країнами арабського світу.

«Виставка має ключове значення для комунікації як для видобувних компаній, так для і сервісних. Актуальним є питання, які напрямки потрібно освоювати сервісним компаніям, як розвивається газовидобуток, яких удосконалень промислу потребуємо. Модернізація інфраструктури в «Укргазвидобуванні», «Полтавагазвидобуванні» – нині основний напрямок. Збільшимо видобуток не тільки від буріння, капітальних ремонтів, інтенсифікації, а й від модернізації наших виробничих об’єктів», – сказав перший заступник директора ГПУ «Полтавагазвидобування» Володимир Ткаченко.

У межах виставки провели кілька дискусій щодо перспектив залучення інвестицій у нафтогазовій та екологічній галузях. В одній із них взяв участь заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

«Запрошуємо до співпраці компанії у сфері нафтогазового видобутку. Їхня діяльність має бути в межах закону, відповідно до чинного законодавства, крім того, мають враховуватися пріоритети, які ставить держава і в сфері розвитку економіки, і в соціальній галузі. Тільки за цих умов обласна державна адміністрація готова сприяти налагодженню конструктивної співпраці. Залучення інвестицій – тільки на прозорій основі. Розуміємо і нашу зону відповідальності. Це, зокрема, соціальна сфера та екологія», – зазначив Євген Греков.

Виставка відбулася за підтримки Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Полтавської обласної державної адміністрації, ГО «Спілка буровиків України», Полтавського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.