Previous Next

Юлія Соколовська відвідала сім’ю патронатного вихователя в Хорольському районі

Надрукувати

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська з робочим візитом побувала в Хорольському районі. Разом із головою районної ради Вірою Мартюк та керівником апарату райдержадміністрації Іриною Штейнберг і начальником Служби в справах дітей Хорольської РДА Надією Вернигорою міністерка відвідала сім’ю патронатного вихователя Наталії Кузуб у селі Андріївка.

Сім’я патронатного вихователя Кузуб створена розпорядженням голови райдержадміністрації 5 червня 2018 року. За два роки до сім’ї влаштували 14 дітей. Шість із них потрапили в складні життєві обставини, решта дітей були відібрані в біологічних батьків та влаштовані в сім’ю патронатних вихователів – по причині загрози життю і здоров’ю. Через деякий час діти повернулися в свої родини та влаштовані на повне державне забезпечення в державні навчальні заклади.

На даний час в сім’ї перебуває на утриманні і виховується троє дітей.

Метою візиту міністерки на Хорольщину є вивчення потреб патронатних сімей під час безпосереднього спілкування з родинами, дітьми. Всього на Полтавщині створено 4 таких сім’ї, але фактично діти виховуються на сьогодні лише в одній, на Хорольщині.

У ході зустрічі було визначено ряд питань, які можуть бути законодавчо врегульовані. Отримано ряд пропозицій, що потребують розгляду та опрацювання.

Хорольська районна державна адмінстрація