• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

220 мільйонів гривень планують виділити на будівництво об’єктів на Полтавщині

Про стан будівництва об’єктів у регіоні розповів під час пресконференції голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Президент України Володимир Зеленський оголосив 2020-ий Роком будівництва. Це для нас також пріоритет. Залучаємо кошти з Державного фонду регіонального розвитку. Зі 180 мільйонів гривень, які були виділені на область торік, освоїли лише половину. Це незадовільний результат. Невикористані кошти відповідно повертаються до державного бюджету. В 2020 році ми мали починати спочатку. За цим напрямом вже провели тематичні консультації з Урядом, Міністерством розвитку громад та територій. Попередньо на область планують виділити близько 220 мільйонів гривень. Ці кошти спрямують на продовження будівництва відповідних об’єктів і на зведення нових», – зазначив Олег Синєгубов.

Він розповів, що цього року планують здати в експлуатацію ЦНАП, що біля адмінбудівлі ОДА, а також Полтавський обласний клінічний кардіологічний диспансер.

«Були питання щодо строків будівництва ЦНАПу, комунікації між підрядниками й основними виконавцями зазначених робіт. Наразі роботи тривають, ідуть за планом. Вважаю, що наприкінці літа цей об’єкт вводитимемо в експлуатацію, – додав Олег Синєгубов. – Кардіологічний диспансер буде найсучаснішим комплексом. Нині щоденно проводяться наради щодо його будівництва. Щоденно аналізуються результати й динаміка, якість виконання робіт».

Голова облдержадміністрації також розповів про перспективи будівництва в Полтаві басейну.

«Це буде спортивно-видовищний комплекс. Будується він із 2007 року. Кошторис проєкту – близько 200 мільйонів гривень. Він перераховувався у зв’язку з термінами, бо це довгобуд. Нині, за підрахунками, для завершення проєкту потрібно близько 100 мільйонів гривень. Будівельна готовність – близько 70 відсотків. Завершити його нам до снаги. Розраховуємо на підтримку держави. Діють відповідні програми, тож звертатимемось до Кабінету Міністрів України, щоб нас включили у тематичну програму. На умовах співфінансування, зокрема і з містом, ми зазначений об’єкт завершили би», – сказав Олег Синєгубов.

Порушив очільник ОДА і питання аеропорту «Полтава».

«Дуже важливий для Полтавщини об’єкт – це аеропорт. Ставимо перед собою завдання, щоб він запрацював. Для будівництва злітно-посадкової смуги за нашими попередніми розрахунками потрібно близько 400 мільйонів гривень. Цю смугу використовувати для пасажирських перевезень наразі не можемо. Шукаємо інвесторів. Серед них турецькі й білоруські, а також з інших країн. Розглядаємо різні формати співпраці, щоб збудувати смугу і не лише її. Можемо розглядати цей об’єкт у перспективі як транспортний і для вантажних перевезень. Ми поставили собі мету – в 2020-му почати переговори щодо будівництва смуги», – зазначив Олег Синєгубов.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk