Пішла з життя заслужена журналістка України Раїса Самойленко

Надрукувати

18 січня на 85-му році життя померла заслужена журналістка України Раїса Петрівна Самойленко. Вона близько 40 років працювала на обласному радіо, виховала не одне покоління полтавських журналістів-радійників.

Як згадує колега Раїси Самойленко журналістка Інна Гончар, на обласному радіо Раїса Петрівна очолювала найвідповідальнішу сферу роботи – відділ інформації. За її керівництва програма обласного радіо «Панорама» вперше вийшла в прямий ефір.

«Раїса Петрівна була не тільки керівником, а й працювала на рівні з журналістами, вела репортажі, передачі та прямі ефіри. Була пунктуальною, дисциплінованою, вимогливою як до себе, так і до інших», – розповіла Інна Гончар.

У 2000-му Раїса Самойленко вийшла на заслужений відпочинок, але продовжила працювати в інших проєктах. Очолювала обласне відділення «Книги пам’яті», що займалося увічненням пам’яті ветеранів Другої світової війни та жертв Голодомору, а також була керівником пресцентру Полтавської обласної організації ветеранів. Кілька років входила до складу журі обласного щорічного творчого конкурсу «Журналіст року».

Як повідомили на сторінці у Facebook Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України, прощання з Раїсою Петрівною Самойленко відбудеться у понеділок, 20 січня. Об 11 годині розпочнеться поминальна панахида у Свято-Успенському соборі, за адресою: м. Полтава, вул. Соборний Майдан,1.

Щиро сумуємо. Світла пам’ять…