• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві розпочався дводенний Форум практиків партиципації

Учасники зібрання приїхали до обласного центру з різних міст України та семи країн – Вірменії, Молдови, Білорусі, Польщі, Португалії, США та Великобританії.

Це IV Міжнародний Форум практиків партиципації. Полтаву обрали місцем для проведення заходу, бо вона є одним із перших міст в Україні, де запровадили бюджет участі – інноваційну практику залучення мешканців. Про це сьогодні, під час IV Міжнародного Форуму практиків партиципації, розповів перший заступник міського голови Ігор Федій.

Основну увагу на Форумі приділили  громадському бюджету.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, Полтавщина не стоїть осторонь цієї важливої теми.

«Три роки поспіль обласна рада реалізує «Бюджет участі». Полтавщина – одна з трьох областей України, яка бере участь у проєкті «Всеукраїнський громадський бюджет». Нас підтримують міжнародні партнери, які надають нам матеріальну-технічну базу та методичну допомогу. Нагадаю, що майже 9 тисяч громадян віддали свої голоси за кременчуцький проєкт «Безпечне місто». Ініціатива передбачає встановлення камер спостереження в школах, місцях загального користування: парках, скверах та створення ситуаційного центру, куди надходитиме вся інформація. Найближчим часом ініціативу мають профінансувати й реалізувати», – сказав Олег Синєгубов.

Заступник голови обласної ради Анатолій Ханко додав, що обласною радою запроваджено «Шкільний громадський бюджет полтавської області».

«Участь у ньому взяли близько 122 навчальних закладів. За кількістю електронних голосів – це значно більше голосів, ніж дорослий «Бюджет участі». І я порівнював дитячі та дорослі ініціативи й хочу зазначити, що дитячі набагато кращі», – сказав Анатолій Ханко.

Україна – лідер у пострадянському регіоні за кількістю органів місцевого самоврядування, які запровадили партиципаторне бюджетування та посідає четверте місце в Європі за цим показником.

Прикладом партиципації від самого початку є розроблення концепції інтегрованого розвитку міста, говорить  керівник офісу Проєкту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні» в Полтаві Ірина Брижань.

«Тема партиципації є надзвичайно важливою. Саме тому проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні», що впроваджується німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, приділяє багато уваги саме аспектам партиципації. Його метою є поліпшення умов життя українських міст, підтримка децентралізації і місцевого самоврядування шляхом застосування принципів інтегрованого розвитку. Саме тому проєкт підтримав 6 обраних міст України щодо розробки концепції інтегрованого розвитку. Це Вінниця, Чернівці, Полтава, Житомир, Львів та Подільський район Києва. Ці міста нині вже розробили концепцію інтегрованого розвитку міста, а чотири з них вже її затвердила», – сказала Ірина Брижань.

Також на Форумі обговорили питання доброго врядування та побудови довіри. Для участі у дискусії з цієї проблематики запросили секретаря Міжнародної організації «Ініціативи змін» із Великої Британії Джона Бонда.

Форум триватиме два дні.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk