• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Система професійної освіти буде єдиною», – заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний у Полтаві

У Полтаві з робочим візитом перебуває заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний. В облдержадміністрації він провів нараду з керівниками закладів фахової передвищої освіти, розповів про те, якою буде система професійної освіти України.

У засіданні взяли участь перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, начальник управління позашкільної, професійної, вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки ОДА Сергій Рибалко та директори коледжів і технікумів.

«Система профільної освіти в Україні буде єдиною. Незалежно від закладу (ПТНЗ, коледж чи технікум) будуть паритетні умови: управління, фінансування, регламент вступної кампанії, обсяг студентів, стипендії чи пільги, – повідомив Єгор Стадний. – Арбітром у цій системі буде реальність, у нових умовах виграють найсильніші заклади».

Єгор Стадний також додав, що у 2020 році закон «Про фахову передвищу освіту» залишається чинним, і коледжі чи технікуми проводитимуть вступну кампанію, як і раніше. Фінансування на них у держбюджеті закладено (3,8 мільярда гривень). Законопроєкт «Про єдину систему професійної освіти» є, невдовзі його оприлюднять для громадського обговорення.

«У перспективі на 2021та 2022 роки вся система професійної освіти фінансуватиметься на місцевому рівні. Коледжі, що функціонують при університетах, мають стати окремими юридичними особами, – розповів Єгор Стадний. – Зрозуміло, багатьом закладам доведеться змінювати назву. Уперше в історії країни в бюджеті закладені гроші на рекламу професійної освіти. Ми маємо змінити ставлення батьків та дітей до навчання в технікумах чи училищах, адже не всі професії вимагають вищої освіти».

Заступник Міністра освіти і науки також повідомив про нову 8-рівневу рамку кваліфікацій, оновлений перелік спеціальностей і класифікатор професій. Потім керівники закладів фахової передвищої освіти мали змогу поставити питання Єгору Стадному. Після завершення наради він проведе зустрічі з керівниками, викладачами та студентами вишів Полтави.

У Полтавській державній аграрній академії та Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» заступник Міністра освіти і науки відповість на поширені запитання щодо реформи системи управління та фінансування закладів вищої освіти.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk