Previous Next

Розробили історико-архітектурний опорний план із визначенням зон охорони пам’яток Зінькова

Надрукувати

Відбулося засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму облдержадміністрації.

«Сьогодні у нас спільне засідання з архітектурно-містобудівною радою. Я дуже вдячна всім членам консультативної рази за роботу в минулому році, надіюся на таку ж плідну співпрацю в майбутньому, – сказала директор Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко. – Спільно з новою командою Полтавської облдержадміністрації ми будемо продовжувати охороняти і популяризувати культурну спадщину. 2020 рік проголошений Президентом роком будівництва, тому ми віримо тільки на позитивні зміни в рамках охорони об’єктів та пам’яток».

На засіданні розглянули проєкт історико-архітектурного опорного плану міста Зіньків, який представила Людмила Танилович з Інституту культурної спадщини (м.Київ). Вона детально описала 28 об’єктів, які представляють історичну цінність: 15 із них – архітектурні, 9 – археологічні.

Також члени консультативної ради оцінили вплив на археологічну спадщину для розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва автомобільної дороги державного значення Полтава-Олександрія на ділянці обходу м. Кременчук із мостовим переходом через Дніпро та розглянули облікову документацію на об’єкт культурної спадщини – місце масових розстрілів «Пушкарівський яр» у Полтаві.