Previous Next

«Насамперед – безпека дітей», – Катерина Рижеченко

Надрукувати

На розширеному засіданні обласного штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей підтримали проєкт обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2020 - 2024 роки. Його розробило Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко, в області розпочали проведення організаційних заходів і підготовку до оздоровчої кампанії  2020 року.

«Основне завдання – надати дітям Полтавщини якісний, доступний та безпечний відпочинок у позаміських і пришкільних закладах оздоровлення та відпочинку», –  сказала Катерина Рижеченко.

Вона акцентувала увагу на безпеці дітей під час відпочинку, зокрема на дотриманні протипожежної безпеки.

«Цього року жоден заклад не повинен приймати дітей, доки не будуть виконані всі вимоги протипожежної безпеки. У місцевих програмах повинно бути передбачено фінансування відповідних заходів. Не буде так, що підписали акти, в заклад заїхали діти, а недоліки не усунули. Якщо такі порушення будуть виявлені, відповідальність нестимуть керівники та власники дитячих закладів. Питання пожежної безпеки треба контролювати ще до відкриття таборів», – наголосила Катерина Рижеченко.

Як розповів заступник начальника ГУ ДСН Полтавщини Володимир Гришанін, минулі роки були випадки, коли заклад відкривали з певними порушеннями.

«Із 380 виявлених в передні роки порушень, нині залишилися не усунутими 78 заходів капітального характеру. Це наявність пожежної сигналізації, водопостачання та інші проблемні питання щодо забезпечення пожежної безпеки. Ми підписали акти бо нас запевнили, що дані порушення візьмуть до уваги та усунуть», – сказав Володимир Гришанін.

Проєкт обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2020 - 2024 роки презентувала заступник начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Шкоденко.

Вона зазначила, що насамперед Програма буде спрямована на надання допомоги сім’ям в організації відпочинку дітей, збереження мережі закладів оздоровлення та відпочинку та просування бренду «Літо на Полтавщині».

Основну увагу приділятимуть дітям, які потребують особливої соціальної уваги й підтримки. Також працюватиме механізм відшкодування вартості путівок. Виконання Програми передбачається в один п’ятирічний етап із загальним фінансуванням 544 мільйони 393 тисяч гривень. Цього року різними формами оздоровлення та відпочинку планують охопити близько 77 тисяч дітей.

На засідання штабу були присутні керівники позаміських закладів оздоровлення та відпочинку та громадськість, в студіях міст районів ОТГ голови та начальники структурних підрозділів РДА відповідальні за оздоровлення та відпочинок дітей.