Previous Next

#MuseumSelfieDay: музеї Полтавської області долучилися до міжнародної акції

Надрукувати

 

Із 2014 року, за ініціативи британської блогерки та мистецтвознавиці Мар Діксон, започаткована міжнародна акція селфі в музеї. З метою популяризації національного культурного надбання до міжнародного проєкту у 2016 році приєдналися українські музеї. На Полтавщині акція «селфі» відбудеться вчетверте.

15 січня 2020 року безкоштовно відвідати та зробити фото з вибраним експонатом можна у таких закладах: ДІКЗ «Поле Полтавської битви», Художній музей (галерея мистецтв) ім. М. Ярошенка, літературно-меморіальні музеї І.П. Котляревського, В.Г. Короленка та Панаса Мирного, Миргородський літературно-меморіальний музей Д.Гурамішвілі. Автори найкращих селфі, відібрані вищезазначеними музеями, будуть нагороджені інформаційно-презентаційним набором «Полтава туристична».

16 січня 2020 року до акції долучаються і Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського та Національний музей-заповідник М.В.Гоголя у селі Гоголеве Шишацького району.

День музейного селфі полягає в тому, що кожен охочий може зробити фото на будь-який мобільний пристрій (смартфон чи то планшет) на фоні або поруч із музейним експонатом та опублікувати фото на своїй сторінці у соціальних мережах Facebook, Twitter, Instagram із хештегами #MuseumSelfieDay та #MSDPoltava2020.

Акція має два застереження: категорично заборонено використовувати спалах при фотозйомці, бо це шкодить музейним раритетам; зроблене в музеї селфі не можна використовувати, як інструмент політичної агітації чи протиборства.

Миргородський літературно-меморіальний музей Д.Гурамішвілі обіцяє кожному учаснику акції, хто опублікує селфі на сторінці музею у Facebook до 20 січня, подарувати примірник грузинського журналу «Сакартвело», автор найкращого фото отримає ще й солодкий приз.

Національний музей-заповідник М.В.Гоголя за викладене селфі у соціальних мережах з хештегами #MuseumSelfie, #gogol_museum буде обирати переможців. Фото з найбільшою кількістю лайків виберуть 20 січня, оголосять переможців і подарують призи.