Previous Next

До кінця січня весь обіг деревини має бути онлайн

Надрукувати

Усі лісові господарства Полтавської області незалежно від форми власності  до 31 січня 2020 року повинні підключитися до єдиної державної системи електронного обігу деревини.

Про це повідомив на нараді з керівниками лісових господарств голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив запустити електронний централізований облік деревини з 1 лютого 2020 року. Таке явище, як незаконна вирубка деревини, має бути знищене. Якщо ми побачимо, що процес затягують самі підприємства, незалежно від форми власності, то наша позиція буде прискіплива і принципова. Здійснюватимемо серйозні профілактичні заходи стосовно цих підприємств. Якщо є проблеми організаційного характеру щодо підключення, зокрема з комп’ютерами, програмою, проведенням тендерів про постачання обладнання, інформуйте. Кабмін вимагає зворотного зв’язку, і наша реакція має бути відповідною», – сказав Олег Синєгубов.

Нині всі державні підприємства регіону в повному обсязі виконали доручення Уряду і підключилося до системи електронного обліку деревини. Із 18-ти лісгоспкористувачів приватної та комунальної форми власності підключено три. Інші організації, які мають наміри здійснювати в 2020 році лісозаготівельну діяльність, також звернулися до ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр»» з метою укладення відповідних договорів