Previous Next

Олег Синєгубов зустрівся з заступником Міністра соціальної політики України

Надрукувати

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко з робочою поїздкою перебуває на Полтавщині. В ході візиту він зустрівся з головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим та заступницею голови облдержадміністрації Катериною Рижеченко.

Зокрема, обговорили виплату в області пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлових субсидій у грошовій готівковій формі.

Із 1 січня 2020 року Міністерство соціальної політики отримало від Міністерства фінансів контроль за частиною виплат населенню і перетворило їх із субвенцій на бюджетні програми.

«Мова йде про допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, одиноким матерям, а також виплату пільг і житлових субсидій на ЖКП та придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу у грошовій формі”, – заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час робочої поїздки у Полтавську область.

Заступник Міністра зазначив, що хоче особисто побачити, як ініціатива втілюється на місцях.

«Полтавщина – одна з взірцевих областей в Україні. Завжди виконує завдання на випередження. Це один із лакмусових папірців, на який ми орієнтуємося. Якщо в даному регіоні все гаразд, то й у інших областях має бути все добре», – зазначив Віталій Музиченко.  

Голова Полтавської облдержадміністрації наголосив, що область відкрита для спілкування та співпраці, готова до нових ініціатив та змін.

«Якщо будуть зауваження, певні недоліки з нашого боку чи  недопрацювання, готові їх усунути. Намагаємося робити все, щоб полтавці відчували позитивні зміни, пов'язані з впровадженням програм реформування соціальної галузі, які розробляють Кабмін та Президент України», – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, на Полтавщині своєчасно розпочата виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлових субсидій у грошовій готівковій формі. Під дію програми житлових субсидій та пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грудні 2019 року підпадає 236,9 тис. сімей.