Previous Next

Полтавщина готується відзначати День Соборності України та День пам’яті Героїв Крут

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулася робоча нарада щодо відзначення в січні визначних для України дат.

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко зазначила: «22 і 29 січня, відповідно до указів Президента про відзначення Дня Соборності України та вшанування Героїв Крут, урочисті заходи у Полтавській області потрібно провести на належному рівні й обов’язково з залученням істориків, які докладно й цікаво донесуть полтавцям знакові для держави історичні дані».

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Вікторія Пилипенко ознайомила присутніх із попереднім планом.

У ці дні заплановано проведення тематичних урочистих та меморіальних заходів, покладання квітів до пам’ятників видатним державним діячам, які зробили вагомий внесок у державотворення, місць поховання загиблих учасників АТО/ООС в Донецькій і Луганській областях. Крім того в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського презентують третю книгу видання «Українська революція 1917-1921. Полтавський вимір. Події, постаті, документи.1919-1921» та третій фільм «100 років Української революції. Полтавщина».

22 січня урочистий концерт до Дня Соборності України відбудеться в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя, повідомила директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

У навчальних закладах, бібліотеках, музеях області передбачено проведення навчально-виховних заходів, круглих столів, лекцій, конференцій, виставок тематичної літератури, присвячених висвітленню подій, пов’язаних з історією українського державотворення, боротьбою українського народу за незалежність.

Для студентів і школярів у Полтавському державному архіві готують виставку документів, пов’язану з Днем Соборності України та про Героїв Крут. Вона діятиме з 23 січня по 1 лютого. Також молодь матиме змогу переглянути художній фільм «Крути 1918» та взяти участь у розіграші книги «Крути 1918».

Сезонні спортивні заходи до визначних січневих дат триватимуть протягом місяця: чемпіонати Полтавської області з шахів, греко-римської боротьби та легкої атлетики.