• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Лубенському районі вручили премію Василя Симоненка

У селі Біївці Лубенського району відбулося Обласне літературно-мистецьке свято «Виростеш ти, сину» з нагоди 85-ї річниці від дня народження Василя Симоненка, українського поета, журналіста, громадського діяча. Біля хати-музею, де народився і виріс майбутній поет, традиційно зібралися керівники району, митці та поціновувачі творчості Симоненка.

Вітала гостей сільський голова Бієвецької сільської ради Ніна Остапенко, назвавши відомого земляка справжнім сином українського народу, а його неповторні «Лебеді материнства» – заповітом для поколінь.

У садибі поети Лариса Галич, Марина Кононенко та Микола Кочерга прочитали власні вірші. Голова ГО «Лубни – Медіа» Олександр Назарць вручив премію поетесі, журналісту, кореспонденту газети «Віснник», лауреату премії Василя Симоненка Марині Кононенко (псевдонім Ганна Кревська) за особистий внесок у розвиток української журналістики, об’єктивне висвітлення подій.

Виконавши у садибі безсмертні «Лебеді материнства», учасники заходу рушили ходою до пам’ятника поету, встановленого у 2005 році за сприяння родини Григорія Тараненка, студентського та викладацького колективів Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка та громади села.

Відзначення 85-ї річниці народження Симоненка продовжили в Тарандинцівській школі, яка носить ім’я видатного земляка. Гості поклали квіти до меморіальної дошки поету та завітали до музею, де зберігається чимало експонатів, найціннішим із яких є живий голос Симоненка.

Цьогорічними лауреатами премії Василя Симоненка, заснованої Лубенською райрадою у 2000 році, стали:

  • у номінації «Мистецтво і монументальна скульптура» – народний академічний хор «Камертон»;
  • у номінації «Література і публіцистика» премію розділили письменники Микола Ночовний і Андрій Кириченко (очевидець подій на Сході України).

Вірші про Симоненка, любов до рідної землі зі сцени будинку культури прочитали лауреати літературної премії Василя Симоненка минулих років Наталія Баклай, Ольга Хало, Олександр Печора та інші. Нагадали присутнім про безцінну Василеву спадщину учні Тарандинцівської, Калайдинцівської шкіл, студенти Лубенського медичного училища, декламуючи вірші Симоненка. Спільне виконання Симоненкового заповіту стало завершальним акордом заходу.

 

За матеріалами сайту Лубенської районної державної адміністрації

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk