Previous Next

У Полтавській обласній філармонії проводять повну реконструкцію глядацької зали та сцени

Надрукувати

Заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Катерина Рижеченко відвідала з робочою поїздкою заклади культури, підпорядковані Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА.

Невідомий об'єктУ рамках поїздки Катерина Рижеченко разом із радником голови Полтавської ОДА Олександром Ткачем та директором Департаменту культури і туризму Валентиною Вождаєнко відвідали Полтавську обласну філармонію, оглянули стан будівлі, у якій наразі тривають роботи з реконструкції закладу.

Нагадаємо: будівництво розпочалося ще 2016 року. Тоді підрядником була Львівська фірма «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія». Але компанія виконувала роботи неналежним чином, тому довелося розірвати з нею договір. 

Зараз будівництвом займається ТОВ ВКН «Сен» – полтавська компанія, яка ремонтувала театр імені М.В. Гоголя. У плані реконструкції передбачається повне оновлення будівлі: заміна вікон, всієї системи опалення, водопостачання, водовідведення, відновлення фасаду, повна реконструкція глядацької зали. Зокрема, і сцени: оновлене сценічного, світлозвукового обладнання.

Директор Полтавської обласної філармонії Олег Тищик із представниками будівельної фірми розповіли про виконані роботи та стан реставраційних робіт. 

Також у рамках робочої поїздки Катерина Рижеченко та Олександр Ткач відвідали Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського. Говорили про стан будівлі, необхідність реставраційних робіт на окремих ділянках музею. Директор музею Олександр Супруненко також вважає доцільним забезпечити оптимальну доступність будівлі й приміщень для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.