Previous Next

Допомогу чорнобильцям з обласного бюджету 2020 року збільшать

Надрукувати

З обласного бюджету 2020 року на соціальну допомогу чорнобильцям  спрямують 11 мільйонів гривень, що на 12 % більше ніж  нинішнього року.

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко на зустрічі з головою облдержадміністрації Олегом Синєгубовим і активом громадських організацій чорнобильців. Зустріч відбулася перед Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

На заході також були присутні керівники підрозділів облдержадміністрації, які відповідають за  соціальні напрямки.

«Наше з вами завдання зробити все, щоб вирішити проблемні питання чорнобильців, – сказав голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Треба зробити все можливе, щоб вони не виникали надалі, щоб всіляко покращувалося життя ліквідаторів. В обласному бюджеті 2020 року вже збільшили суму відповідних допомог ліквідаторам та членам їхніх сімей».

Про проблеми чорнобильців розповів голова Полтавської обласної організації Соціально-екологічної партії «Союз Чорнобиль Україна»  Віктор Шкурпела. Він зазначив, що ОТГ краще фінансують програми підтримки чорнобильців, ніж районні та міські ради.

«Учора відбувся круглий стіл у Полтавській облдержадміністрації за участю чорнобильців із міст і районів, на якому нам розповіли, що багато питань нашого соціального захисту, наприклад, лікування, відпочинок, уже вирішують, – сказав Віктор Шкурпела. – Залишаються ще питання забезпечення ліками через аптеки комунального підприємства «Полтавафарм».

В.о. директора Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Дмитро Майброда зауважив, що до кінця року забезпечать постачання і відпуск лікарських засобів для чорнобильців.

Також обговорили питання монетизації пільг на житлово-комунальні послуги.

В області проживає 9635 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, із них 3218 встановлено інвалідність.