Previous Next

Профільна комісія Полтавської обласної ради розглянула питання інформаційної сфери, сприяння розвитку громадянського суспільства та комунікації органів влади з громадськістю

Надрукувати

Під головуванням Інни Авраменко відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків із громадськістю та дотримання прав учасників АТО.

Комісія розглянула та підтримала проєкти рішень чергової сесії обласної ради: «Про обласний бюджет на 2020 рік».

Також заслухали та обговорили інформацію директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторії Пилипенко про організацію роботи щодо забезпечення доступу громадян до інформації, повнішого задоволення потреби населення в інформаційній продукції.

За її словами структурні підрозділи департаменту співпрацюють із усіма регіональними ЗМІ. Департаментом безпечено проведення в області більше 50 інформаційних кампаній соціальної спрямованості і до загальнодержавних свят.

За результатами моніторингу, який проводило Держкомтелерадіо, – сайт Полтавської облдержадміністрації в лідерах за показником прозорості викладеної інформації. Також, за даними соціологічного опитування USAID-Internews «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів медіа у 2019 році», яке  презентували 22 жовтня в Укрінформі, жителі Полтавщини найкраще поінформовані про реформи, що відбуваються в державі.

«Дослідження свідчать, що у 2019 році Полтавська область єдина в країні, де зросла довіра до новин регіональних ЗМІ. Телебачення +16%, інтернет +19%, натомість загальноукраїнські показники знизилися. Телебачення -15%, інтернет -8%. Лідерство нашого регіону свідчить проте, що органи влади не втручаються в роботу преси», – додала Вікторія Пилипенко. 

У контексті даного питання комісія рекомендувала Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації залучати до заходів представників ОТГ,  розширювати роботу з районними, селищними та ЗМІ ОТГ із метою своєчасного та змістовного розповсюдження інформації про життя області, актуальні проблеми жителів регіону, діяльність  та рішення обласної ради й органів виконавчої влади.

У ході засідання депутати заслухали інформацію про проєкт Плану роботи постійної комісії на 2020-й рік.

Депутати ініціювали закупівлю обладнання для оцифрування документів Державного архіву Полтавської області.